Rakennusalan oikeuskäytäntöä

Nimeke: Rakennusalan oikeuskäytäntöä
Tuotetunnus: 9789517584951
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 54,00 € (49,09 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: RIL 247-2008
Kustantaja: RIL
Sarja: RIL 247-2008
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 85
Tuoteryhmät: RIL
Kirjastoluokka: 66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry julkaisee RIL Sovittelu Oy:n kanssa yhteistyössä teoksen, johon on koottu rakennusalaa koskevia, vuosina 1980-2008 annettuja korkeimman oikeuden ratkaisuja perusteluineen.

Julkaisussa esitellään 28 korkeimman oikeuden antamaan päätöstä. Kustakin esitetään ongelma, tapauksen kulku ratkaisuineen ja lisäksi avataan päätösten oleellisia ominaisuuksia sekä arvioidaan luotua oikeuskäytäntöä.

Tapaukset liittyvät sekä suunnitteluvaiheen, sopimuksen solmimisvaiheen, rakentamisvaiheen, vastaanottovaiheen että takuuajan oikeustapauksiin, ja kattavat monia rakentamisen erityisosaamisalojen ennakkotapauksia. Rakennusurakkaspesifisten kysymysten ohella KKO on tehnyt merkittäviä kannanottoja myös yleisiin sopimusoikeudellisiin periaatteisiin perustuen. Ratkaisujen tarkastelussa on huomioitu rakennusalan normipohjan muuttuminen tarkasteluaikavälillä, ja tuotu esiin mielenkiintoisia linjanvetoja, jotka ovat muuttaneet alan käytäntöjä prejudikaattiluonteensa ansiosta.

Teoksen ovat kirjoittaneet TkL, KTM Juha-Matti Junnonen sekä OTK Antti Tieva, jotka työskentelevät Teknillisen korkeakoulun rakentamistalouden laboratoriossa. Julkaisu on suunnattu kaikkien rakennusalan sopimuskäytännöistä ja juridiikasta kiinnostuneille: tilaajille, urakoitsijoille, konsulteille ym. toimijoille.


Katso myös näitä tuotteita