Projektinjohtorakentamisen kehittäminen

Peltonen, Tommi; Kiiras, Juhani
Nimeke: Projektinjohtorakentamisen kehittäminen
Tekijät: Peltonen, Tommi (Kirjoittaja)
Kiiras, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516825796
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,00 € (21,82 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: 682-579-6
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 1. painos, 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 62
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
Julkaisu käsittelee projektinjohtorakentamisen eri muotoja, niiden käyttöä ja valintaa. Siinä kuvataan projektinjohtorakentamisen ominaisuudet ja prosessit sekä eri muotojen keskeiset erot. Projektinjohtorakentamiselle on esitetty suomalainen käsitteistö.

Projektinjohtorakentamisessa ammattimainen projektinjohtototeuttaja johtaa rakennushanketta läheisessä yhteistoiminnassa tilaajan kanssa. Toteutussuunnittelu, hankinnat ja rakentaminen voidaan limittää jakamalla rakennustyö lukuisiin hankintoihin, jotka kilpailutetaan suunnittelun etenemisen myötä. Hankeprosessi on kaksijakoinen. Ensimmäisessä vaiheessa asetetaan hankkeen laajuustavoite sekä hankkeen taloudelliset, ajalliset ja laadulliset tavoitteet (hankesuunnittelu). Lisäksi voidaan esittää tavoitteiden mukainen yleisratkaisu. Toteutusvaiheessa asetetut tavoitteet pyritään saavuttamaan limitetyllä toteutussuunnittelulla, hankintatoimella ja rakentamisella.

Julkaisussa kuvataan viisi esimerkkikohdetta, joissa on käytetty erilaisia projektinjohtorakentamisen muotoja. Esimerkkikohteet osoittavat, että tutkimuksessa käytetty jako tehtäviin ja muotoihin on käyttökelpoinen antaen samalla kuvan projektinjohtomuotojen koko kentästä.


Katso myös näitä tuotteita