Pienet savupiiput — suunnittelu-, rakentamis- ja huolto-ohje

Nimeke: Pienet savupiiput — suunnittelu-, rakentamis- ja huolto-ohje
Tuotetunnus: 9789517585873
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 68,00 € (61,82 € alv 0 %)


Kust. tuotetunnus: RIL 245-2014
Kustantaja: Suomen Rakennusinsinöörien liitto
Sarja: RIL 245-2014
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 141
Tuoteryhmät: RIL
Kirjastoluokka: 66.1 Rakennusstatiikka. Rakennussuunnittelu
Kansalliskirjaston asiasanat: savupiiput, suunnittelu, rakentaminen, paloturvallisuus, huolto
Pienten savupiippujen suunnittelu-, rakentamis- ja huolto-ohje on nyt päivitetty uusimpien teknisten vaatimusten perusteella sekä ohjeen käytöstä saadun palautteen mukaisesti. Päivitettyjä kohtia ovat erityisesti CE-merkinnän käyttö, savupiippujen uudistetut standardit, muurattavien tiilipiippujen suojaetäisyydet, läpivientimateriaalit ja -yksityiskohdat, piipun korkeuden määrittely, asennusohjeen ja käyttöönotto sisältö sekä uudet korjausmenetelmät.

RIL 245-2014 on sovellusohje, jonka tarkoituksena on edistää rakentamisen paloturvallisuutta selkeyttämällä ja antamalla käytännön opastusta siitä, miten Suomen Rakentamismääräyskokoelman osaa E3 noudattaen suunnitellaan, rakennetaan ja ylläpidetään paloturvallisia savupiippuja. Julkaisun ohjeistuksella pyritään varmistamaan myös muiden viranomaismääräysten ja ohjeiden toteutumista. Tavoitteena on varmistaa savupiippuihin liittyvän suunnittelu-, rakentamis- ja ylläpitoprosessin korkeaa tasoa antamalla laajasti lisäohjeistusta em. viranomaisohjeisiin.

Ohjeessa käsitellään pieniä savupiippuja koskevia rakentamismääräyksiä ja muita viranomaismääräyksiä, CE-merkintää ja markkinavalvontaa, savupiipun rakenteiden suunnitteluperusteita, tehdasvalmisteisten ja paikalla rakennettavien savupiippujen erityispiirteitä, savupiippujen käyttöturvallisuutta, huoltoa ja korjaamista sekä niihin liittyviä erityiskysymyksiä.


Katso myös näitä tuotteita