Maankäyttö- ja rakennuslaki tulkintoineen digikirja

Jääskeläinen, Lauri; Wähä, Susanna
Nimeke: Maankäyttö- ja rakennuslaki tulkintoineen digikirja
Tekijät: Jääskeläinen, Lauri (Kirjoittaja)
Wähä, Susanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674043
Tuotemuoto: Verkkoaineisto
Saatavuus: Tulossa 29.11.2021
Ilmestymispäivä: 29.11.2021
Hinta: 198,00 € (180,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2. painos, 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: Html
Tuoteryhmät: Lainsäädäntö, sopimusasiat
Verkkopalvelut
Ajankohtaiset
Runsaan kahden vuoden aikana digikirjan 1. version ilmestymisen jälkeen maankäyttö- ja rakennuslain sisältö on muuttunut edelleen. MRL-digikirjan uudessa versiossa 2 maankäyttö- ja rakennuslain muutoksia on seurattu säädöskokoelmanumeroon 927/2021 (HE 121/2021) (tulee voimaan 1.12.2021) ja asetuksen numeroon 518/2018. Uusia säädöksiä on tullut voimaan yhteensä 4 kappaletta, joista viimeisin (927/2021) muuttaa useita pykäliä ja tuo lakiin kaksi uutta pykälää 117 l Uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian vähimmäisosuus ja 181 a Rakennustuoteyhteyspiste. Muuttuneet pykälät ovat 117 § Rakentamiselle asetettavat vaatimukset, 132 § Ympäristövaikutusten arviointi, 133 § Kuuleminen ja lausunnot ja 181 § Markkinavalvonta. Lisäksi kirjaan on lisätty 38 uusinta oikeustapausta.

Helppokäyttöisestä ja ajantasaisesta digikirjasta löytyvät maankäyttö- ja rakennuslain sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen pykälät ja niihin tehdyt muutokset ja täydennykset perusteluineen sekä keskeisimmät oikeustapaukset.

Lain muuttuessa digikirjasta ilmestyy uusi, ajantasainen versio uudella numerolla. Lisenssin haltija saa tällöin päivitetyn digikirjan virtuaaliseen ”kirjahyllyynsä”. Myös edelliset versiot muistilappuineen jäävät käyttöön.

Kirja on kolmiosainen. Ensimmäisessä osassa esitetään maankäyttö- ja rakennuslain ja toisessa osassa maankäyttö- ja rakennusasetuksen pykälien tulkinnat ja soveltamisohjeet sekä keskeisimmät lain soveltamista ohjaavat oikeustapaukset. Kirjan liiteosassa on rakentamisen ja kaavoituksen sanasto, laaja kirjallisuusluettelo ja oikeustapaushakemisto sekä kaavamerkinnät.

Maankäyttö- ja rakennuslaki on käsikirja kuntien ja valtion viranomaisille sekä kaikille kaavoituksen ja rakentamisen osapuolille. Se sopii myös oppikirjaksi.
Digikirjan aineisto ja tekstit perustuvat Rakennustiedon julkaisemiin maankäyttö- ja rakennuslain selitysteosten 1.-5. painoksiin, joiden kirjoittajina ovat olleet 1.-4. painoksissa tämänkin julkaisun kirjoittaja varatuomari, valtiotieteen maisteri Lauri Jääskeläinen ja professori, oikeustieteen tohtori, varatuomari ja hallinto-oikeuden dosentti Olavi Syrjänen. 5. painoksen kirjoittajina olivat edellisten lisäksi tämänkin julkaisun kirjoittaja hallintotieteen maisteri Susanna Wähä ja hallitusneuvos, oikeustieteen kandidaatti Jyrki Hurmeranta.


Katso myös näitä tuotteita