Liikuntahallien lasirakenteet

Hemmilä, Kari; Heimonen, Ismo
Nimeke: Liikuntahallien lasirakenteet
Tekijät: Hemmilä, Kari (Kirjoittaja)
Heimonen, Ismo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522670007
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 46,20 € (42,00 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-000-7
Kustantaja: Rakennustieto
Sarja: Liikuntapaikkajulkaisu 102
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 72
Tuoteryhmät: Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suunnittelu, liikuntapaikat, lasirakenteet, lasi, ääneneristys, lämmöneristys, kosteudeneristys, valaistus, liikuntatilat
Liikuntahalleissa ja erityisesti uimahalleissa suositaan lasisia rakenteita, jotka sekä lisäävät avaruuden tuntua että tuovat luonnonvaloa ja maiseman tilaan.

Lasirakenteen kautta tuleva, miellyttäväksi koettu luonnonvalo voi kuitenkin heikentää viihtyisyyttä aiheuttamalla häikäisyä, nostamalla hallin lämpötilan haitallisen korkeaksi tai lisäämällä kosteusongelmia. Lasirakenteen muita rakenteita huonompi lämmöneristävyys voi saada aikaan säteilyvetoa, jolloin kosteus tiivistyy kylmiin sisäpintoihin. Lasipinnat ovat myös vaarallisempia liikuntahalleissa kuin muissa julkisissa tiloissa, sillä märkä lattiapinta ja pelivälineet aiheuttavat vaaratilanteita. Näitä ongelmia voidaan kuitenkin välttää tai niiden vaikutusta pienentää ottamalla huomioon lasin ominaisuudet rakenteita suunniteltaessa.

Kirjassa perehdytään lasirakenteiden suunnitteluperusteisiin mm. äänen- ja lämmöneristävyyden, kosteusteknisen toimivuuden ja rakenteiden käyttöturvallisuuden kannalta huomioiden myös liikuntatilojen erityispiirteet. Kirjassa kerrotaan perusteellisesti erilaisten lasien ominaisuuksista ja parhaiten soveltuvista käyttötarkoituksista. Kirjan lopussa on myös hyödyllinen lasi- ja ikkunasanasto.

Kirja on perusteos sekä uusien että jo käytössä olevien liikuntahallien lasirakenteiden suunnitteluun ja rakentamiseen. Se on tarkoitettu lasirakenteiden suunnittelijoille, rakentajille ja rakennuttajille.


Katso myös näitä tuotteita