KorjausRYL Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset — Esiselvitykset ja purkaminen

Nimeke: KorjausRYL Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset — Esiselvitykset ja purkaminen
Tuotetunnus: 9789522671677
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 294,00 € (267,27 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 267-167-7
Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: RYL, RT-ohjekortit
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: korjausrakentaminen, hankesuunnittelu, rakennustyöt, muutostyöt, laatu, laadunhallinta, kuntotutkimus, kuntokartoitus, kiinteistöt, mittausmenetelmät, tutkimusmenetelmät
E-kirja , 2016
PDF
259,00 €

Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset RYL määrittää rakennusalalla yleisesti tunnustetun hyvän rakennustavan. RYL tarjoaa käytännön työkalun kiinteistö- ja rakentamisalalle hyvän rakennustavan mukaiseen suunnitteluun ja toteutukseen.

KorjausRYL esittää vaatimukset rakentamisen laadulle korjausrakentamisen näkökulmasta. Sarjassa ensimmäisenä ilmestyy KorjausRYL Rakennustöiden yleiset laatuvaatimukset. Esiselvitykset ja purkaminen, joka antaa laatuvaatimukset korjaushankkeen alussa tehtäville kuntotutkimuksille ja -arvioille sekä purkutyölle. Korjausrakentamisen laatuvaatimusten yhtenäistäminen parantaa ja helpottaa korjaushankkeiden tilaamista, suunnittelua ja rakentamista. Se auttaa myös turvallisten ja toimivien tilojen toteuttamisessa sekä kiinteistöomaisuuden arvon kehittämisessä.

Onnistuneet korjaushankkeet perustuvat hyvin tehtyihin kuntotutkimuksiin ja muihin esiselvityksiin. Selvitysten avulla muodostetaan käsitys tarvittavista korjaustoimenpiteistä ja niiden laajuudesta. KorjausRYL kuvaa korjaushankkeissa tarvittavia esiselvityksiä. Näiden joukossa on myös joitakin sisäilmatutkimuksiin soveltuvia menetelmiä. Esiselvitysten laatuvaatimukset on jaettu neljään aihealueeseen: rakennus ja alue, rakennus- ja tilaosat, talotekniikka ja sisäilmasto. Laatuvaatimuksia on esitetty tutkimus- ja mittausmenetelmille koskien niin tutkimuskokonaisuuksia kuin yksittäisiä menetelmiäkin.

Purkamisen osalta käsitellään purkutöiden suunnitelmien laadinta, säilytettävien rakennusosien ja rakenteiden suojaukset, rakennusosien ja rakenteiden purkaminen, toimenpiteet purkutöiden päästöjen hallintaan, toimenpiteet purkujätteelle ja erillisenä työvaiheena tehtävä haitallisten aineiden purkaminen.

KorjausRYL helpottaa ja selkeyttää tilaajan ja esiselvitysten tekijöiden välistä viestintää yhteisten sisältö- ja laatumäärittelyjen avulla, auttaa kuntoarvioiden ja -tutkimusten tilaamisessa, laatutason määrityksessä ja laadun todentamisessa, määrittää purkamisen suunnittelun ja toteutuksen laatuvaatimukset sekä auttaa sopimusten laadinnassa ja tulkinnassa. KorjausRYL on tehty tilaajille, rakennuttajille, kuntotutkimusten ja -arvioiden sekä muiden esiselvitysten tekijöille, arkkitehti-, rakenne- ja talotekniikkasuunnittelijoille, urakoitsijoille, valvojille ja viranomaisille. Julkaistaan myös E-kirjana.


Katso myös näitä tuotteita