Korjausrakentamisen kustannuksia 2023 -digikirja

Lindberg, Rita; Kivimäki, Christian; Heinolainen, Pia
Nimeke: Korjausrakentamisen kustannuksia 2023 -digikirja
Tekijät: Lindberg, Rita (Kirjoittaja)
Kivimäki, Christian (Kirjoittaja)
Heinolainen, Pia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674388
Tuotemuoto: Verkkoaineisto
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.3.2023
Hinta: 137,50 € (125,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: Html
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Rakenne- ja rakennussuunnittelu
Rakennusmateriaalit
Oppikirjat
Digikirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
DIGIKIRJASTA ILMESTYY UUSI VERSIO (2024) MAALISKUUN LOPUSSA.

Lisenssipohjainen Korjausrakentamisen kustannuksia 2023 -digikirja on maaliskuussa ilmestyvän Korjausrakentamisen kustannuksia 2023 -kirjan rinnakkaisteos. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Korjausrakentamiskustannusten perustietoa sisältävä käsikirja täydentää vuosittain ilmestyvää Rakennusosien kustannuksia -kirjaa. Perustietojen lisäksi kirjasta löytyy:
- tietoa telineistä, muoteista ja suojauskalustoista - erilaisia malleja energiatehokkuuden parantamiseen
- energiakorjauslaskelmia
- talvirakentamistietoutta.

Talo 2000 -nimikkeistön mukaan jäsennellyt kokonaisuudet sisältävät rakennusosien korjaamisen, uusimisen tai purkamisen ja alustan valmistelun uudisrakentamisen lähtötilannetta vastaavalle tasolle. Kun rakenne tai sen osia on purettu tai kunnostettu, voidaan rakenteen uusimisen kustannuksia arvioida joko kirjassa olevien Rakennusosien kustannuksia 2023 -kirjan lainauksien avulla tai laskea ne kattavammin Rakennusosien kustannuksia 2023 -kirjan laajempaa sisältöä hyödyntäen.

Korjausrakentamiskohteen kustannusten kokonaisvaltaiseen suunnitteluun tarvitaan molempia kirjoja. Tämän ja Rakennusosien kustannuksia 2023 -kirjan avulla voidaan verrata vanhan rakenteen korjaamisen ja rakenteen uusimisen kustannuksia. Kirjojen avulla voidaan verrata myös uudiskohteen rakenteiden rakennus- ja elinkaarikustannuksia.

Korjausrakentamisen kustannuksia 2023 -kirja perustuu Ratu työmenetelmä- ja menekkitietoihin sekä materiaalien, koneiden, laitteiden ja työn kustannustietoon. Kirjan hinnat vastaavat tammikuun 2023 hintatasoa. Ajantasaiset työ- ja materiaalimenekit on koottu Ratu-kortistosta. Materiaalihinnat on päivitetty valmistajien, maahantuojien sekä rauta- että puutavarakauppojen ohjehinnastoista. Tuntipalkat perustuvat Rakennusteollisuus RT ry:n palkkatilastojen uusimpiin keskimääräisiin tuntiansioihin.

Kirjan liitteenä on kuusi mallilaskelmaa sekä omille laskelmille tarkoitettu rakentamiskustannusten laskentalomake. Excel-muotoisen laskentalomakkeen voi ladata kirjassa olevasta QR-koodista.

Kirja on hyvä tietolähde opiskelijalle, suunnittelijalle ja työn toteuttajalle korjauskohteiden urakkatarjousten laskentaan ja vertailuun, rakennustyön ajalliseen ja taloudelliseen ohjaukseen sekä valvontaan. Sen avulla voidaan myös tarkastella sekä työ- että materiaalipanoksia ja tarjousten kokonaishintatasoa.

Digikirja on verkossa julkaistava ja vuosittain päivittyvä teos, joka kulkee mobiililaitteissa kätevästi mukana myös työmaalle.


Katso myös näitä tuotteita