Korjausrakentamisen kustannuksia 2021

Lindberg, Rita; Kivimäki, Christian; Hotinen, Hetti
Nimeke: Korjausrakentamisen kustannuksia 2021
Tekijät: Lindberg, Rita (Kirjoittaja)
Kivimäki, Christian (Kirjoittaja)
Hotinen, Hetti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522673800
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 107,00 € (97,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Sarja:
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 136
Tuoteryhmät: RATU, talonrakennusurakointi, kustannuslaskenta
Korjausrakentaminen, talotekniikka, kiinteistönhoito
Oppikirjat
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: korjausrakentaminen, rakentaminen, kustannukset, korjauskustannukset, rakennukset, rakennusosat, hinnat, kustannuslaskenta, rakenteet (rakentaminen), energiatehokkuus, peruskorjaus, hankesuunnittelu
E-kirja , 2021
PDF
106,00 €

Korjausrakentamiskustannusten perustietoa sisältävä käsikirja täydentää vuosittain ilmestyvää Rakennusosien kustannuksia -kirjaa. Perustietojen lisäksi kirjasta löytyy:
- tietoa telineistä, muoteista ja suojauskalustoista - erilaisia malleja energiatehokkuuden parantamiseen
- energiakorjauslaskelmia
- talvirakentamistietoutta.

Talo 2000 -nimikkeistön mukaan jäsennellyt kokonaisuudet sisältävät rakennusosien korjaamisen, uusimisen tai purkamisen ja alustan valmistelun uudisrakentamisen lähtötilannetta vastaavalle tasolle. Kun rakenne tai sen osia on purettu tai kunnostettu, voidaan rakenteen uusimisen kustannuksia arvioida joko kirjassa olevien Rakennusosien kustannuksia 2021 -kirjan lainauksien avulla tai laskea ne kattavammin Rakennusosien kustannuksia 2021 -kirjan laajempaa sisältöä hyödyntäen.

Korjausrakentamiskohteen kustannusten kokonaisvaltaiseen suunnitteluun tarvitaan molempia kirjoja. Tämän ja Rakennusosien kustannuksia 2021 -kirjan avulla voidaan verrata vanhan rakenteen korjaamisen ja rakenteen uusimisen kustannuksia. Kirjojen avulla voidaan verrata myös uudiskohteen rakenteiden rakennus- ja elinkaarikustannuksia.

Korjausrakentamisen kustannuksia 2021 -kirja perustuu Ratu työmenetelmä- ja menekkitietoihin sekä materiaalien, koneiden, laitteiden ja työn kustannustietoon.

Kirjan liitteenä on kuusi mallilaskelmaa sekä omille laskelmille tarkoitettu rakentamiskustannusten laskentalomake. Excel-muotoisen laskentalomakkeen voi ladata kirjassa olevasta QR-koodista.

Kirja on hyvä tietolähde opiskelijalle, suunnittelijalle ja työn toteuttajalle korjauskohteiden urakkatarjousten laskentaan ja vertailuun, rakennustyön ajalliseen ja taloudelliseen ohjaukseen sekä valvontaan. Sen avulla voidaan myös tarkastella sekä työ- että materiaalipanoksia ja tarjousten kokonaishintatasoa.


Katso myös näitä tuotteita