by 68 Betonin valinta ja käyttöikäsuunnittelu — Opas suunnittelijoille 2016

Nimeke: by 68 Betonin valinta ja käyttöikäsuunnittelu — Opas suunnittelijoille 2016
Tuotetunnus: 9789526861913
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 91,00 € (82,73 € alv 0 %)

Kustantaja: BY-Koulutus
Sarja: by 68
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 95
Tuoteryhmät: BY
Kirjastoluokka: 66 RAKENNUSTEKNIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: betonirakenteet, rakennesuunnittelu, betoni, käyttöikä, puristuslujuus, rakentaminen
Betonin valinta ja käyttöikäsuunnittelu julkaisun tavoitteena on auttaa rakennesuunnittelijaa valitsemaan betonirakenteelle tarkoituksenmukaiset rasitusluokat sekä niitä vastaavat betonin lujuusluokat ja betonipeitepaksuudet. Julkaisun myötä rakennesuunnittelija ymmärtämää entistä paremmin betonia ja betonin ominaisuuksia.

Julkaisussa käydään läpi betonirakenteiden käyttöikäsuunnittelun perusperiaatteet, betonin rasitusluokat, rasitusluokkayhdistelmien valinta, käyttöiän valinta, raudoitteiden suunnittelu sekä muut käyttöikäsuunnittelussa huomioitavat asiat. Tavanomaisten betonirakenteiden rasitusluokkayhdistelmät sekä niitä vastaavat betonin ominaisuudet esitetään havainnollisessa muodossa. Julkaisu on suunnattu erityisesti rakennesuunnittelijoille, mutta se on hyödyllinen myös betonin ja betonirakenteiden valmistajille. Julkaisussa on omana lukunaan ohjeita betonin valmistajille.

Julkaisu on uudistettu versio Suomen Betoniyhdistys ry:n julkaisusta by 51 Betonirakenteiden käyttöikäsuunnittelu 2007. Menetelmät betonirakenteiden käyttöikäsuunnitteluun esitetään julkaisussa by 65 Betoninormit 2016. Julkaisu on suunnattu uudisrakentamiseen. Soveltuvin osin sitä voidaan hyödyntää myös korjausrakentamisessa.


Katso myös näitä tuotteita