Asuntoarkkitehtuurin käsikirja -digikirja

Meriläinen, Sanna; Tervo, Anne
Nimeke: Asuntoarkkitehtuurin käsikirja -digikirja
Tekijät: Meriläinen, Sanna (Kirjoittaja)
Tervo, Anne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522674746
Tuotemuoto: Verkkoaineisto
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.6.2023
Hinta: 101,20 € (92,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Rakennustieto
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: Html
Tuoteryhmät: Palvelut
Arkkitehtuuri
Oppikirjat
Digikirjat
Kirjastoluokka: 72 ARKKITEHTUURI
Pehmeäkantinen kirja, 2023

72,60 €

Lisenssipohjainen Asuntoarkkitehtuurin käsikirja -digikirja on painetun kirjan rinnakkaisteos. Yksittäislisenssin lisäksi digikirjasta on saatavilla usean käyttäjän organisaatiolisenssejä.

Asuntorakentamisen toimintaympäristö on muuttunut nopeasti ja keskustelua käydään mm. asuntorakentamisen määristä, pienten asuntojen tarpeesta ja asuntosijoittamisen näkymistä. Samalla asumisen laatu, se mikä tekee asunnosta erityisen ja rakastettavan, on jäänyt liian vähälle huomiolle.

Asuntoarkkitehtuurin käsikirjassa tarkastellaan asuntoja niiden kauneuden, käytettävyyden ja kestävyyden näkökulmista. Sisällön painopiste on kerrostaloasunnoissa, mutta mukana on myös muita asuinrakennustyyppejä. Kirjan keskiössä oleva asunnon sisätila on määrittänyt kirjan rakenteen. Kirjan alussa kuvataan sitä maaperää ja lähtötilannetta, jossa asuntoja suunnitellaan. Ensimmäiset luvut muodostavat tietopohjan, josta asuntosuunnittelun kulttuurisidonnainen konteksti rakentuu. Seuraavaksi käsitellään asunnon muuntojoustavuutta, asuntoarkkitehtuurin ei-mitattavia ominaisuuksia, asuintilojen jakamista, yhteisöllisyyttä sekä asunnon ja talotyypin välistä vuorovaikutussuhdetta. Lopuksi kohdistetaan katse kodin käsitteeseen ja asumisen kulttuuriin.

Kirjan liitteenä olevat asuntosuunnittelua koskevat RT-ohjekortit kokoavat yhteen asiantuntijatietoa rakentamisen määräyksistä ja hyvästä rakentamistavasta, vakiintuneista suunnittelu- ja toteutuskäytännöistä sekä suunnittelun mittatietoa, joka tarkentaa ja täydentää kirjan tekstiä ja kuvitusta.

Kirja on käytännönläheinen asuntosuunnittelun oppi- ja käsikirja. Se tarkastelee asumista osana yhteiskuntaa ja tarjoaa sekä uutta että päivitettyä tietoa asuntojen suunnittelusta alan opiskelijoille, asuntosuunnittelijoille ja muille asumisen asiantuntijoille.


Katso myös näitä tuotteita