Asunto-osakeyhtiölaki — Kommentaari : Osa 1

Furuhjelm, Marina; Kanerva, Ari; Kuhanen, Petteri; Rosén, Aki
Nimeke: Asunto-osakeyhtiölaki — Kommentaari : Osa 1
Tekijät: Furuhjelm, Marina (Kirjoittaja)
Kanerva, Ari (Kirjoittaja)
Kuhanen, Petteri (Kirjoittaja)
Rosén, Aki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516854598
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tilaustuote toimitetaan myöhemmin
Hinta: 90,68 € (82,44 € alv 0 %)

Kust. tuotetunnus: 651
Kustantaja: Kiinteistömedia Oy
Painos: 4. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tuotem. kuvaus: Luvut 1-5
Sivumäärä: 411
Tuoteryhmät: Kiinteistömedia Oy
Kirjastoluokka: 33.364 Yhtiölainsäädäntö
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asunto-osakeyhtiölaki, asunto-osakeyhtiöt, lainsäädäntö, yhtiöoikeus, osakeyhtiöt
Asunto-osakeyhtiölaki - Kommentaari -teoksessa käydään asunto-osakeyhtiölaki läpi pykälä pykälältä. Jokaista säännöstä kommentoidaan ja sen merkitys avataan lukijalle. Käsiteltyjä asioita havainnollistetaan esimerkkien ja runsaan, tuoreen oikeustapausaineiston avulla.
Teoksen osassa 1 käsitellään asunto-osakeyhtiölain lukuja 1-5. Ne koskevat lain soveltamisalaa ja asunto-osakeyhtiön toiminnan keskeisiä periaatteita, osakkeita, yhtiövastiketta sekä kunnossapito- ja muutostöitä.
Vuonna 2019 lakiin on tullut merkittäviä muutoksia. Osakkeita koskevat 2 luvun säännökset ovat uudistuneet, eikä jatkossa uusissa yhtiöissä enää paineta osakekirjoja. Osakeluettelon ylläpito siirtyy vähitellen Maanmittauslaitokselle ja asunto-osakkeiden omistusmerkinnät siirtyvät niin ikään Maanmittauslaitoksen ylläpidettäviksi. Sähköiseen osakehuoneistorekisteriin siirtyminen tapahtuu kolmen vuoden siirtymäkauden aikana. Lakiuudistus ja sen merkitys asunto-osakeyhtiölle on kommentoitu seikkaperäisesti teoksessa.
Kirja on tarkoitettu kiinteistöalan juristeille, isännöitsijöille ja muille asunto-osakeyhtiölaista monipuolista tietoa kaipaaville.


Katso myös näitä tuotteita