Asunto-osakeyhtiölaki — Kommentaari : Osa 3

Furuhjelm, Marina; Kanerva, Ari; Kuhanen, Petteri; Rosén, Aki
Nimeke: Asunto-osakeyhtiölaki — Kommentaari : Osa 3
Tekijät: Furuhjelm, Marina (Kirjoittaja)
Kanerva, Ari (Kirjoittaja)
Kuhanen, Petteri (Kirjoittaja)
Rosén, Aki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516854611
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tilaustuote toimitetaan myöhemmin
Hinta: 90,68 € (82,44 € alv 0 %)

Kustantaja: Kiinteistömedia Oy
Painos: 4. painos, 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tuotem. kuvaus: Luvut 12-29
Sivumäärä: 521
Tuoteryhmät: Kiinteistömedian kirjat
Kirjastoluokka: 33.364 Yhtiölainsäädäntö
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: asunto-osakeyhtiölaki, asunto-osakeyhtiöt, lainsäädäntö, yhtiöoikeus, osakeyhtiöt
Asunto-osakeyhtiölaki - Kommentaari -teoksessa käydään asunto-osakeyhtiölaki läpi pykälä pykälältä. Jokaista säännöstä kommentoidaan ja sen merkitys avataan lukijalle. Käsiteltyjä asioita havainnollistetaan esimerkkien ja runsaan, tuoreen oikeustapausaineiston avulla.
Teoksen osassa 3 käsitellään lain lukuja 12-29. Ne koskevat mm. asunto-osakeyhtiön perustamista, osakeantia, osakepääomaa, yhtiön omia osakkeita, sulautumista ja jakautumista, päätösten moittimista, vahingonkorvausta, riitojen ratkaisemista, asunto-osakeyhtiölain soveltamista kiinteistöosakeyhtiöön ja muuhun osakeyhtiöön sekä lain voimaantuloa. Osassa tarkastellaan myös asunto-osakeyhtiölain voimaanpanolakia (1600/2009).
Osakehuoneistorekisteriin siirtymisen aiheuttamat ja purkavaa lisärakentamista koskevat sekä vähimmäisosakepääomasta luopumista koskevat lainmuutokset on otettu huomioon myös lukujen 12-29 kommenteissa. Muutokset ovat vaikuttaneet erityisesti asunto-osakkeiden vaihdantaa ja lunastusta koskeviin menettelyihin sekä asunto-osakeyhtiön. Uusi oikeuskäytäntö on otettu mukaan kattavasti ja kommentoituna.


Katso myös näitä tuotteita