RT 93-10965, Asuntosuunnittelu. Talotekniikka

Julkaistu: 06.08.2009
Kielet: suomi
Sivumäärä: 12
Tuotelaji: Ohje-, tiedonjyvä- ja säännöskortit
35,01 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

RT-ohjeessa esitetään asuinrakennusten tavanomaisten LVI-, sähkö- ja teleteknisten tilojen suunnittelu- ja mitoitusperusteita. Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti uudisrakentamiseen. Korjausrakentamiseen niitä voidaan käyttää soveltuvin osin.

Tässä ohjeessa annetut tilanvaraukset ovat ohjeellisia. Lopullinen tilantarve määritellään valitun järjestelmän ja muiden hankekohtaisten erityispiirteiden mukaan sekä ottamalla huomioon viranomaisten määräykset ja ohjeet sekä laitevalmistajien ohjeet. LVIS-suunnittelijat määrittävät tilantarpeet aina suunnittelun alkuvaiheessa, jolloin varmistutaan siitä, että kaikki suunnitellut järjestelmät on mahdollista toteuttaa asianmukaisesti ja toimivasti.

LVIS-teknisiä järjestelmiä suunniteltaessa on kiinnitettävä huomiota niiden tarkoituksenmukaiseen toimivuuteen ja siihen, että ne ovat kustannustehokkaita toteuttaa. Esimerkiksi kunnallistekniset liittymät, kuten kaukolämpö, kaukojäähdytys, vesi, sähkö ja puhelin, pyritään sijoittamaan samaan kaivantoon ja niiden vaatimat tilat keskittämään kiinteistössä samoihin tiloihin.

Suosittelemme

TalotekniikkaRYL 2002. Talotekniikan rakentamisen yleiset laatuvaatimukset, Osa 1 e-kirja
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2013
Kielet: suomi
Tuotelaji: E-kirjat
99 €
TalotekniikkaRYL 2002. Talotekniikan rakentamisen yleiset laatuvaatimukset, Osa 2 e-kirja
TalotekniikkaRYL 2002. Talotekniikan rakentamisen yleiset laatuvaatimukset, Osa 2 e-kirja
Osa 2 sisältää keittiön tuotanto- ja jakelujärjestelmät, kuljetuslaitteet, sähköjärjestelmät, sähkötekniset tietojärjestelmät.

Tutustu tarkemmin >
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2013
Kielet: suomi
Tuotelaji: E-kirjat
99 €