RT 93-10950, Asuntosuunnittelu. Vaatehuolto

Julkaistu: 19.02.2009
Kielet: suomi
Sivumäärä: 8
Tuotelaji: Ohje-, tiedonjyvä- ja säännöskortit
25,61 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Tässä ohjeessa esitetään asunnon ja asuntojen yhteisten vaatehuoltotilojen suunnittelu- ja mitoitusohjeita. Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti uudisrakentamiseen. Korjausrakentamiseen niitä voidaan käyttää soveltuvin osin.

Asuinhuoneistossa tai sen käytössä täytyy olla asianmukaiset tilat vaatehuoltoa varten. Vaatehuoltoon luetaan kuuluvaksi mm. likapyykin säilytys, vaatteiden pesu ja kuivaus, puhtaan pyykin jälkikäsittely ja silitys. Vaatehuolto voi asunnossa jakaantua eri huoneisiin tai huonetiloihin, esimerkiksi siten, että vaatteiden pesu ja kuivaus sijoittuvat kylpyhuoneeseen tai sen läheisyyteen ja puhtaan pyykin käsittely, silitys, vaatteiden korjaus jne. kuiviin tiloihin, kuten asuinhuoneisiin tai keittiöön.

Vaatehuollolle tulisi suunnitella oma erillinen tila aina, kun se on mahdollista. Vaatehuoltotila varustetaan vesipisteellä ja lattiakaivolla. Kodinhoitohuone voi sisältää varustuksen myös muita kodinhoitoon liittyviä toimintoja varten, kuten komero siivousvälineiden säilytykseen ja pesuallas huoltoon.