RT 89-10966, Ulkoleikkipaikat

Julkaistu: 06.08.2009
Kielet: suomi
Sivumäärä: 24
Tuotelaji: Ohje-, tiedonjyvä- ja säännöskortit
63,10 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

RT-ohjeessa esitetään leikkipaikkojen suunnitteluohjeita, joiden mukaan rakennettuina ja ylläpidettyinä leikkipaikat ovat turvallisia käyttää. Ohjeet perustuvat eurooppalaisiin turvanormeihin, jotka esitetään standardeissa SFS-EN 1176-1...7, -10 ja -11 leikkikenttävälineistä ja turva-alustoista. Näihin standardeihin liittyy standardi SFS-EN 1177, jossa esitetään leikkivälineen turva-alustan iskua vaimentavasta, alustan joustavuuteen perustuvan, putoamiskorkeuden määritysmenetelmä.

Putoamiskorkeudella tarkoitetaan suurinta sallittua korkeutta, josta leikkivälineen käyttäjä voi pudota turva-alustasta tehdylle turva-alueelle.
Ohjeita on leikkipaikan suunnitelmien sisällöstä, suunnitelma-asiakirjoista, leikkipaikan rakentamisesta, leikkipaikkojen ylläpidosta ja niiden turvatarkastuksista.

Ohjeita mm. kerros- ja rivitalojen leikkipaikoista, päiväkotien, leikkipuistojen ja koulujen leikkipaikoista. Leikkipaikoista ja välineistä esitetään ohjeita, joita tulee ottaa huomioon, jotta ne soveltuisivat kaikenikäisille lapsille sekä näkö-, liikkumis- ja toimimisrajoitteisille.

Ohjeita on myös aikuisten ja ikääntyneiden liikuntapaikoista ja toimintapuistoista. Niissä olevilla välineillä voidaan ylläpitää ja kohentaa fyysistä toimintakykyä lihaskuntoharjoituksilla mm. lihasten toimintakykyä ja tasapainon hallintaa. Tällaisia liikuntapaikkoja voi olla myös leikkipaikkojen yhteydessä, jolloin ne ovat lasten ja eri ikäisten aikuisten kohtaamispaikkoja.
Ohjeet on tarkoitettu rakennussuunnittelijoille, kunnallishallinnolle ja kiinteistön omistajille.

Suosittelemme

Esteetön perhepuisto ja liikuntapolku
Esteetön perhepuisto ja liikuntapolku
Yleiset toimintamallit, laatukriteerit ja tavoitteet esteettömiä perhepuistoja ja liikuntapolkuja varten.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Tujula, Pirjo ; Kaski, Markus; Jokinen, lkka (toim.)
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2003
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
25 €