RIL 195-1-2018 Rakenteellinen paloturvallisuus. Yleiset perusteet ja ohjeet

Julkaisijat: Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry
Julkaistu: 2018
Sivumäärä: 175
Tuotelaji: Kirjat
Lisätietoja: Koko B5
ISBN: 978-951-758-637-5
98 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

RIL 195-1-2018 Rakenteellinen paloturvallisuus – Yleiset perusteet ja ohjeet on rakenteellista paloturvallisuutta käsittelevän ohjesarjan ensimmäinen osa. Tässä osassa käsitellään yleistasoisesti rakenteellista paloturvallisuutta koskevan Ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta (848/2017) -asetuksen määrittelemät vaatimukset. Lisäksi ohjeessa tuodaan esiin esimerkkiratkaisuita, sekä kerrotaan taustatietoa asetuksen vaatimuksille. Myös korjausrakentamista on käsitelty yksittäisten pykälien kohdalla.

Käyttötarkoituskohtaisia ratkaisuita ja korjausrakentamiskohteiden erityispiirteitä käsitellään tarkemmin käyttötarkoituskohtaisissa ohjeissa, jotka julkaistaan vuonna 2019.

Käyttötarkoituskohtaiset ohjeet laaditaan seuraavista rakennustyypeistä: työ- ja toimistotilat, asuinrakennukset - kerrostalot ja pientalot, tuotanto- ja varastorakennukset.

Ohjeet on suunniteltu käytettäväksi yhdessä: esimerkiksi työ- ja toimistotiloja suunniteltaessa rakenteellisen paloturvallisuuden sovelluksia löytyy niin työ- ja toimistotiloja käsittelevästä ohjeesta, kuin tästä ohjeesta. Käyttötarkoituskohtaisen ohjeen tarkoituksena on syventää tässä oppaassa esitettyjä asioita.

Julkaisun ensisijaisia käyttäjiä ovat rakennusvalvonta- ja paloviranomaiset, vakuutusyhtiöt sekä rakennusten suunnittelijat. Julkaisu edistää eri rakenteellisesta paloturvallisuudesta vastaavien osapuolien yhteistyötä ja se on myös merkittävä apuväline alan opetuksessa.

Suosittelemme

RIL 195-2-2020 Rakenteellinen paloturvallisuus. Työ- ja toimistotilat
RIL 195-2-2020 Rakenteellinen paloturvallisuus. Työ- ja toimistotilat
Työpaikkatilojen ja -rakennusten paloturvallisuuteen liittyvät vaatimukset ja niiden soveltaminen.

Tutustu tarkemmin >
Julkaistu: 2020
Tuotelaji: Kirjat
95 €