Rakennusyrityksen kirjanpito ja tilinpäätös

Tekijät: Lahti, Pirjo; Viljaranta, Juha
Kustantaja: Rakennusteollisuuden Kustannus RTK Oy
Julkaistu: 2013
Painos: 5. päivitetty
Kielet: suomi
Sivumäärä: 254
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-269-074-6
79,20 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Kirjassa esitetään nykyisen kirjanpitolain vaatimukset rakennusyrityksen tilinpäätökselle sekä lainsäädännön mukaiset tuloslaskelman, taseen ja liitetietojen pääkohdat. Lisäksi esitetään useita hyödyllisiä esimerkkejä rakennusyrityksen kirjanpidon erityisongelmista. Myös käännetty arvonlisävero ja sen kirjaaminen esitetään esimerkein. Kirjassa on erityisesti huomioitu rakennusalan toiminnalliset erityispiirteet.
Kirja soveltuu oppaaksi rakennusyritysten taloushallinnon henkilöstölle, rakennusyritysten johdolle sekä muille taloudellisista asioista vastaaville, kuten tilitoimistoille ja tilintarkastajille. Se soveltuu myös oppikirjaksi alan opiskelijoille ja muille rakennusalasta kiinnostuneille.
Huom! Kirjanpitolain muutos 2016 ei vaikuta rakennusalan kirjanpito- ja tilinpäätöskäytäntöihin tai niihin liittyviin erityisiin seikkoihin; muutoksien tavoitteena on pienten ja mikroyritysten kirjanpidon ja tilinpäätösten tuottamisen helpottaminen. KILAn yleisohje 2017 koskee verotusperusteista tilinpäätösmallia, jota ei ole huomioitu tässä kirjassa. Muuten kirja soveltuu edelleen oppaaksi rakennusalan kirjanpitoon ja tilinpäätökseen.

Suosittelemme

Strateginen ajattelu rakennusliikkeessä
Strateginen ajattelu rakennusliikkeessä
Mihin perustuu menestyvän rakennusliikkeen strategia ja miten strateginen ajattelu on muuttunut talonrakennustoimialalla.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Liinamaa, Paula
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2011
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
45 €
Rakentamisen arvonlisäverotus
Rakentamisen arvonlisäverotus
Kattava ja havainnollinen opas rakentamispalveluiden arvonlisäveroon.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Kuusala, Juha; Sainio, Nina
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2018
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
77 €