Lisämateriaali

> Esite (pdf)

Play Music -pelikortit - playing cards

Tekijät: Halviala, Ari-Pekka; Metsähonkala, Mikko
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2010
Kielet: englanti
Tuotelaji: -
Lisätietoja: kortit koteloineen
ISBN: 978-951-682-222-1
18 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Pelikorttien teema on klassinen musiikki. Maat on jaettu seuraavasti: risti edustaa barokkia
(n. 1600–1750), ruutu (wieniläis)klassismia (n. 1750–1820), hertta romantiikkaa (n. 1810–1920) ja pata kansallisromantiikkaa (n. 1830–1950).
Pelipöydän kuninkaina hallitsevat Johann Sebastian Bach (risti), Ludwig van Beethoven (ruutu), Richard Wagner (hertta) ja Jean Sibelius (pata). Ristirouva on Antonio Vivaldi, ruuturouva Wolfgang Amadeaus Mozart, herttarouva Clara Josephine Schumann ja patarouva Pjotr Iljitš Tšaikovski. Jätkäkortit ovat George Frideric Händel (risti), Franz Joseph Haydn (ruutu), Frédéric Chopin (hertta) ja Edvard Grieg (pata).
Ässäkorteissa on tyylikausille tyypilliset soittimet: ristissä urut, ruudussa viulu, hertassa piano ja padassa tuuba. Korteissa 2–10 on nuottiesimerkein 36 teemaa tyylikausien musiikista; esimerkiksi ristissä on Albinonin Sonata, op. 2, nro 3, ruudussa Salierin Tarare, hertassa Berliozin Harold in Italy ja padassa Smetanan Má Vlast. Klassisen musiikin jokereina ovat kapellimestarit Wilhelm Furtwängler ja Leonard Bernstein.

Ari-Pekka Halviala aloitti viulunsoiton lapsena isänsä oppilana ja on sittemmin opiskellut musiikkia Ruotsissa ja Hollannissa. Hän on erityisesti tutkinut musiikin ja soittajan fyysisten liikkeiden välistä suhdetta: soittamisen voisi aina olla sekä luontevaa että hauskaa.
Mikko Metsähonkala on helsinkiläinen arkkitehti, Arkkitehtitoimisto HMV:n osakas. Leipätyönsä ohella hän tekee satunnaisia kuvitustöitä, joista mainittakoon samalle kustantajalle yli 20 vuotta sitten tehdyt Play Architecture -pelikortit, jotka ovat edelleen hyvin suosittuja. Tässä mm. näkyy erityinen suhde, jonka sanotaan olevan musiikin ja arkkitehtuurin välillä.

Suosittelemme

Play architecture -pelikortit -playing cards
Play architecture -pelikortit -playing cards
Tyylikkäät pelikortit: neljä "maata" eli neljä 1900-luvun arkkitehtuurisuuntausta modernismista strukturalismiin.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Laitinen, I.; Metsähonkala, M.; Veijovuori, M.; Viherkoski, J
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2018
Kielet: englanti
Tuotelaji: -
24,80 €