Omakotitaloja

Tekijät: Hautajärvi, Harri
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2011
Kielet: suomi
Sivumäärä: 224
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-951-682-988-6
59 €    25 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Omakotitaloja-kirja esittelee 33 yksilöllisesti suunniteltua suomalaista kotia vuosituhannen vaihteesta 2010-luvulle. Talot poikkeavat sekä valmistalojen valtavirrasta että toisistaan, sillä ne on suunniteltu asukkaidensa toiveiden mukaisiksi. Kukin rakennus esitellään monipuolisesti valokuvin, piirustuksin ja tekstein.
Arkkitehti Harri Hautajärvi kertoo laajassa artikkelissaan suomalaisen omakotiarkkitehtuurin historiasta, asumiskulttuurin muutoksista ja kestävän rakentamisen ratkaisuista. Tiukentuneet rakentamismääräykset ovat tehneet omakotitalojen suunnittelusta entistä vaativampaa. On otettava huomioon muun muassa tontin luonnonolosuhteet, rakennuksen energiaa säästävä muoto, energiatuotannon omavaraisuus, pitkä elinkaari sekä paikalliset ja uusiutuvat rakennusmateriaalit.
Kirjan talot edustavat modernia ja luonnonläheistä asumista. Rakennukset on sijoitettu taitavasti tonteilleen, ympäröivää luontoa varjellen. Pohjaratkaisut ovat toimivia ja auringonvaloa hyödynnetään parhaalla tavalla. Näissä kodeissa on kauniita, käytännöllisiä ja valoisia tiloja sekä tyylikkäitä sisustuksia ja kestäviä luonnonmateriaaleja, etenkin puupintoja.
Kirja on tähän mennessä laajin suomalaista omakotitalojen arkkitehtuuria esittelevä kirja. Se tarjoaa hyödyllistä tietoa ja käytännöllistä kauneutta kaikille omakotitaloista kiinnostuneille ja niistä haaveileville sekä rakennusalan suunnittelijoille ja opiskelijoille.
Saatavana myös englanninkielisenä "Houses in Finland".

Suosittelemme

Houses in Finland
Houses in Finland
Suomalaisen omakotitaloarkkitehtuurin viime vuosien parhaimmistoa, 33 yksilöllisesti suunniteltua kotia.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Hautajärvi, Harri
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2011
Kielet: englanti
Tuotelaji: Kirjat
59 €     25 €
Sopimuslomake Net, sopimusasiakirjat kuluttajaurakoihin, yksittäislisenssi
Sopimuslomake Net, sopimusasiakirjat kuluttajaurakoihin, yksittäislisenssi
RT-kuluttaja-asiakirjat rakennussopimusten laadintaan ja sopimusehtojen tulostamiseen.

Tutustu tarkemmin >
Julkaistu: 01.01.2015
Kielet: suomi
Tuotelaji: Lisenssit
111,45 €