Olkkalan kartano - ihmisiä ja elämää vihtiläisessä herraskartanossa

Tekijät: Popelka, Marjut
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Julkaistu: 2012
Kielet: suomi
Sivumäärä: 200
Tuotelaji: Kirjat
Sarja: SKS-toimituksia 1196
ISBN: 978-952-222-038-7
34 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Vihtiläisen Olkkalan kartanon monisäikeinen historia heijastelee eri aikakausien tapahtumia ja tyylillisiä virtauksia. Omistajien ajoittain värikkäätkin henkilökuvat punovat kartanon vaiheista kulttuurihistoriallisesti kiinnostavan kertomuksen siitä, miten 1500-luvun talonpoika nousi rälssimieheksi ja edelleen ylempään aateliin, paikallisten arvohenkilöiden ja vaikuttajien kärkikaartiin. Kartanon historiaan nivoutuu myöhemmässä vaiheessa Turun akatemian professoreiden kiinnostus tilanomistukseen ja myöhempien omistajasukujen voimakkaat intressit sekä kartanotalouden että orastavan teollisuuden kehittämiseen.

Kartanon 1840-luvulla valmistunut empiretyylinen päärakennus on kokenut vuosikymmenien saatossa useita ilmeen muutoksia. Kirjassa paneudutaan rakennusten muutoshistoriaan, joka kertoo niin omistajien mielenkiinnon kohteista kuin luonteestakin. 2000-luvun taitteessa suurtilasta suojelualueeksi muuntunut Olkkalan kartano heräsi uuteen kukoistukseen edesmenneen entisöijämestari Jorma Pullan käsissä.

Suosittelemme

Suomalainen kartano - Kustavilaisen ajan säätyläiselämää
Suomalainen kartano - Kustavilaisen ajan säätyläiselämää
Kirjassa vieraillaan Fagervikin, Teijon, Lapilan, Nuhjalan, Saaren ja Paddaisten kartanoiden upeissa rakennuksissa ja puutarhoissa

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Koskinen, Riitta
Kustantaja: Suomalaisuuden Kirjallisuuden Seura
Julkaistu: 2013
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
45 €