Lisämateriaali

> Esite (pdf)

Lämmin puutalo - Ohjeet ilmanpitävään ja energiaa säästävään rakentamiseen

Tekijät: Romppainen, Ilkka
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2010
Kielet: suomi
Sivumäärä: 68
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-951-682-953-4
34 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Rakennuksen vaipan hyvä ilmanpitävyys on laaturakentamisen keskeinen osa. Kun ilmansulut on asennettu oikein, vedontunnetta ei synny, lämmitysenergian kulutus pysyy kurissa ja ulospäin suuntautuvista ilmavuodoista johtuvat kosteusvauriot mikrobikasvustoineen vältetään.
Huolimattomasta toteutuksesta johtuva heikko ilmanpitävyys on valitettavan yleinen ongelma suomalaisessa pientalorakentamisessa, etenkin ilmansulkujen liitoskohdissa kattojen ja seinien kohdalla, kehäristikkorakenteisissa yläpohjissa, alapohjissa sekä erilaisissa läpivienneissä.

Tämä kirja tarjoaa yksityiskohtaiset ohjeet ilmanpitävien rakenteiden toteuttamiseksi. Teoksessa on runsaasti 3D-kuvitettuja ohjeita tuulensuojaukseen, eristämiseen sekä ilmansulkujen asennukseen rankarakenteisiin puutaloihin ja hirsitaloihin. Myös korjausrakentamiseen liittyvään lisälämmöneristämiseen annetaan ohjeita.

Teos soveltuu oppikirjaksi ammattioppilaitoksiin ja -korkeakouluihin. Ohjeita voivat soveltaa pientalojen rakentajat ja ne toimivat myös talotehtaiden sekä vastaavien työnjohtajien työvälineenä työmaalla.

Suosittelemme

RT 14-11197, Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastelu merkkiainekokein
RT 14-11197, Rakenteiden ilmatiiveyden tarkastelu merkkiainekokein
Ohjeen merkkiainekokeita tehdään laadunvarmistuksessa uudis- ja korjausrakentamisessa sekä sisäilma- ja kuntotutkimuksissa.

Tutustu tarkemmin >
Julkaistu: 18.11.2015
Kielet: suomi
Tuotelaji: Ohje-, tiedonjyvä- ja säännöskortit
45 €