Kirjailijan talossa

Tekijät: Andersson, Iris
Julkaisijat: AtlasArt
Kustantaja: AtlasArt
Julkaistu: 2019
Kielet: englanti, suomi
Sivumäärä: 160
Tuotelaji: Kirjat
Lisätietoja: Sidottu
ISBN: 978-952-94-2376-7
36 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

”Göran Schildt kuvasi matkaansa Lerokselle seikkailuksi Odysseuksen vanavedessä. Omalla matkallani Schildtien kreikkalainen kotitalo, Villa Kolkis, muodostui havaintojeni alkupisteeksi, inspiraationmajaksi. Sain viettää talvikauden 2016 - 2017 saarella Christine Schildtin kanssa. Pitelemiesi kansien väliin on koottu tuokioita, niin kaunokirjallisina kuvauksina kuin mittatarkkoja piirustuksina, jotka pohjautuvat diplomityöhöni Leros ja Villa Kolkis - Esseitä merkityksellisyydestä. Analyysistä on kehittynyt tarina, joka yhdistää ihmisen ja ympäristön, mielen ja tilan. Editointiprosessin aikana minusta varttui arkkitehti ja saari on ottanut kolmannen persoonan muodon.”

Uuteen mielentilaan virittyminen on yksi matkailun lumoista. Rajan ylittäessä katse syvenee — iho näkee ja suu tuntee. Leroksen saarella sijaitseva Villa Kolkis on ollut niin kirjailija Göran Schildtin (1917 - 2009) kuin arkkitehti Iris Anderssonin (s.1990) turvasatama, jonka kautta he ovat lähestyneet Egeanmeren ympäristöä ja Välimeren kulttuuripiiriä. Visuaalinen ja dokumentoiva teos Kirjailijan talossa herättelee kysymään, mikä on olennaisinta. Se osoittaa Villa Kolkiksen kautta arkkitehtuurin merkityksen paikkaan juurtumiseen ja turvallisuuden tunteen synnylle. Arkkitehtuuri luo olemassaolomme kehykset mielen ollessa erottamaton osa paikkaan - Saari on kirjailijassa ja kirjailija saaressa.

Suosittelemme

Alvar Aalto Homes
Alvar Aalto Homes
Alvar Aallon 30 tunnetuinta asuintaloa ja huvilaa 1920-luvulta 1960-luvulle. Upea nelivärikuvitus. Englanninkielinen.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Jetsonen, Jari; Jetsonen, Sirkkaliisa
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2018
Kielet: englanti
Tuotelaji: Kirjat
66 €
Alvar Aalto Libraries
Alvar Aalto Libraries
Alvar Aallon suunnittelemat kirjastot yksissä kansissa - mukana 19 kirjastotilaa ja Akateeminen kirjakauppa. Englanninkielinen.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Jetsonen, Jari; Jetsonen, Sirkkaliisa
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2018
Kielet: englanti
Tuotelaji: -
66 €