Kaupunkisuunnittelu ja asuminen

Tekijät: Jalkanen, Riitta; Kajaste, Tapani; Kauppinen, Timo; Pakkala, Pekka; Rosengren, Camilla
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2017
Kielet: suomi
Sivumäärä: 283
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-267-160-8
45 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Kaupunkiemme kehittämisen lähtökohdat muuttuvat. Ilmastonmuutos vaikuttaa perustavanlaatuisesti sekä suunnitteluun että rakentamiseen. Rakentamisen painopiste on pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien eheyttämisessä ja tiivistämisessä. Kaupunkisuunnittelun luonne muuttuu, samoin kaavoittajan toimenkuva.

Kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi asuinalueen suunnittelun sisältö ja perusteet. Siinä kuvataan prosesseja, joiden tuloksena asuinympäristöt syntyvät ja kaupungit kehittyvät sekä tarkastellaan suunnittelun yhteiskunnallista taustaa, lainsäädäntöä ja toimijoita. Kirjassa kuvataan myös asuinympäristön tärkeimmät toiminnalliset ja fyysiset osatekijät.

Tekijät ovat kokeneita kaavoituksen ja asuntosuunnittelun parissa työskenteleviä arkkitehteja, jotka ovat myös toimineet yhdyskuntasuunnittelun opettajina. Kirja on suunnattu ensisijaisesti yliopistoissa arkkitehtuuria, yhdyskuntasuunnittelua, maisema-arkkitehtuuria ja aluemaantietoa opiskeleville. Kaupunkisuunnittelun perusteoksena se soveltuu myös kuntien virka- ja luottamushenkilöille sekä kaikille, jotka seuraavat asuinympäristönsä kehitystä ja pyrkivät vaikuttamaan siihen.

Suosittelemme

Tiivistä ja matalaa Helsingin seudulle
Tiivistä ja matalaa Helsingin seudulle
Kirjassa pohditaan, onko tiiviisti ja matalasti rakennettu asuinympäristö pääkaupunkiseudun pientaloratkaisu.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Manninen, Rikhard; Puustinen, Sari
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2002
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
23 €