Kaupunkimuotoilu 30 - Kaupunkiympäristön suunnittelun kolme vuosikymmentä

Tekijät: Junttila, Ulla-Kirsti
Kustantaja: Public Design Oy
Julkaistu: 2011
Kielet: suomi
Sivumäärä: 51
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-92-9112-0
15 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Julkaisu luo läpileikkauksen kaupunkiympäristön suunnittelun alueella tapahtuneeseen kehitykseen viimeisten 30 vuoden aikana. Kaupunkiympäristöön liittyvä tuote- ja ympäristösuunnittelu, katujen, aukioiden ja torien ympäristösuunnittelu sekä katupäällysteiden ja kadunkalusteiden suunnittelu vaikuttaa monin tavoin arkipäivän ympäristön viihtyisyyteen ja laatuun ja siten myös kaupunkielämään.

Julkaisun sisältö jakaantuu kolmeen ajanjaksoon: 1980-luku, 1990-luku ja 2000-luku, jotka kuvaavat hyvin alan kehitysvaiheita. Julkaisun runkona toimii valikoima eri vuosikymmenillä julkaistuja kirjoituksia, jotka kertovat muuttuneista asenteista. Suunnitteluesimerkit toteutuneista kohteista ja tuotteista eri vuosikymmeniltä kuvaavat muutosten vaikutusta käytännön suunnitteluun ja rakentamiseen. Aineistoa täydentävät monet alan vaikuttajien tämän päivän puheenvuorot. Tapahtuneet muutokset näkyvät monin paikoin kaupunkien julkisilla alueilla ja kertovat kaupunkiympäristön arvostuksen noususta arkisen elämän näyttämönä. Ympäristön laatu ja viihtyisyys ovat nousseet keskeisiksi suunnittelijoiden, päättäjien ja asukkaiden yhteisiksi arvoiksi.

Suosittelemme

Sustainable Urbanism - Urban Design with Nature
Sustainable Urbanism - Urban Design with Nature
The text includes background on sustainability, standards for sustainable urbanism and case studies. English.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Farr, Douglas
Kustantaja: John Wiley & Sons Inc
Julkaistu: 2008
Kielet: englanti
Tuotelaji: Kirjat
72 €
Public Spaces - Public Life
Public Spaces - Public Life
Ovatko julkiset tilat, kuten aukiot, kadut ja kaupunkien keskustat ongelma vai mahdollisuus? Esimerkkejä tanskalaisesta ...

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Gehl, Jan; Gemzoe, Lars
Kustantaja: The Danish Architectural Press
Julkaistu: 2004
Kielet: englanti
Tuotelaji: Kirjat
39,80 €