Ihmisten kaupunki

Tekijät: Gehl, Jan
Kustantaja: Rakennustieto
Julkaistu: 2018
Painos: 2.
Kielet: suomi
Sivumäärä: 269
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-267-253-7
55 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

”Ihmislähtöinen suunnittelu on keskeinen osa elävän, turvallisen, kestävän ja terveellisen kaupungin toteuttamista.” Jan Gehl on maailmanlaajuisesti tunnettu tanskalainen arkkitehti ja kaupunkisuunnittelija, joka on keskittynyt ihmisen mittakaavaisen kaupunkitilan ja kävelymyönteisen kaupungin suunnitteluun.

Tämä kaupunkisuunnittelun perusteos on käännetty seitsemän vuoden aikana jo 37 kielelle. Suomessa keskustellaan kiihtyvästä kaupungistumisesta, samaan aikaan kun kaupunkimaisen elämäntavan suosio lisääntyy. Laadukkaan ja viihtyisän kaupunkitilan merkitys kasvaa entisestään. Kirja konkretisoi, miten kävelijöiden, pyöräilijöiden sekä kaupungilla asioimisen kannalta laadukas ympäristö tunnistetaan, ja miten se käytännössä toteutetaan.

Jokaisella tulisi olla yhtä itsestään selvästi oikeus helposti saavutettaviin avoimiin tiloihin kuin puhtaaseen veteen. Jokaisen pitäisi nähdä ikkunastaan puu, pystyä istahtamaan kodin lähettyvillä penkille katsomaan lasten leikkiä, tai voida kävellä puistoon kymmenessä minuutissa. Hyvin suunnitellut kaupunginosat inspiroivat asukkaitaan, kun taas huonosti suunnitellut kaupungit kohtelevat heitä kaltoin. Janin sanoin: ”Me muovaamme kaupunkia, ja kaupunki muovaa meitä.”

Kukaan muu ei ole tutkinut julkisen tilan morfologiaa ja käyttöä yhtä laajasti kuin Jan Gehl. Jokaiselle tämän kirjan lukevalle avautuu arvokas näkymä hänen hämmästyttävän tarkkanäköiseen ymmärrykseensä julkisten tilojen ja kansalaisyhteiskunnan välisestä suhteesta ja yhteenpunoutumisesta.
(Richard Rogers)

Suosittelemme

30 vuotta kaupunkisuunnittelua - donitseista muffineiksi 30 Years of Urban Planning - Doughnuts to Muffins
30 vuotta kaupunkisuunnittelua - donitseista muffineiksi 30 Years of Urban Planning - Doughnuts to Muffins
Tässä kirjassa 19 kaupunkisuunnittelun asiantuntijaa eri puolilta maailmaa pohtii nykyisten ja tulevien kaupunkien haasteita: ...

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Kjisik, Hennu; Nyholm, Charlotte; de Vocht, Sofia (toim.)
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2018
Kielet: englanti, suomi
Tuotelaji: -
38,50 €
Kaupunkisuunnittelu ja asuminen
Kaupunkisuunnittelu ja asuminen
Asuinalueen toimintoja, rakennetta sekä suunnittelun perusteita ja tavoitteita käsittelevä oppikirja.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Jalkanen, Riitta; Kajaste, Tapani; Kauppinen, Timo; Pakkala, Pekka; Rosengren, Camilla
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2017
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
45 €