Home ja Terveys - Kosteusvauriohomeiden, hiivojen ja sädesienten esiintyminen sekä terveyshaitat

Tekijät: Putus, Tuula
Kustantaja: Suomen ympäristö- ja terveysalan kustannus Oy
Julkaistu: 2017
Painos: 3., uudistettu
Kielet: suomi
Sivumäärä: 152
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-952-9637-58-4
39,60 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Uudistettu ja laajennettu Home ja terveys -kirja on kattava katsaus kosteusvauriohomeiden, hiivojen ja sädesienten esiintymiseen sekä terveyshaittoihin. Homeista ja hiivoista esitetään suvuittain perustiedot, esimerkkitapauksia, suosituksia ja yhteenveto-osa. Lisäksi kirjoittaja esittää ehdotuksia toimenpiderajoiksi (Viralliset toimenpiderajat löytyvät STM:n asumisterveysasetuksesta ja Valviran laatimasta asumisterveysasetuksen soveltamisohjeesta). Kirjan avaa perusteellinen luku aiheesta "Miksi tarvitaan suku- ja lajitason tietoa kosteusvauriomikrobien haitoista ja terveysriskeistä".

Tähän uudistettuun ja laajennettuun painokseen on lisätty tuorein tieto. Mm. luvut hometoksiineista ja niiden mittaamisesta, aktinobakteereiden ja pölypunkkien haitoista ja potilaiden kliinisistä tutkimusmahdollisuuksista (homevasta-aineiden ja muiden immunologisten tutkimusten käyttö) on uudistettu. Uutta on myös tiivis katsaus hometutkimuksen historiaan ja tärkeimpien kansansairauksien epidemiologiaan ja terveystalouteen sekä viimeisenä oleva luku ”Viemärikaasut sisäilmaongelmana”.

Kirja on vastaus kentältä tulleisiin pyyntöihin ja käytännön tarpeeseen. Se on tarkoitettu terveydenhuollon ja terveydensuojelun ammattilaisille sekä rakennusterveyden asiantuntijoille. Kirja soveltuu myös kaikille, joita kosteusvauriot henkilökohtaisesti koskettavat tai kosteus, hajut ja mikrobit yleensä askarruttavat.

Tuula Putus on työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori, Turun yliopistossa hän on työskennellyt vuodesta 2010 alkaen. Hän on tutkinut kosteusvauriorakennusten homeiden ja muiden mikrobien terveyshaittoja lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Hän on mm. ohjannut useita väitöskirjatöitä ja muita opinnäytetöitä sekä kouluttanut lääkäreitä, terveystarkastajia ja rakennusalan ammattilaisia.

Suosittelemme

Toimiston sisäilmaston tutkiminen
Toimiston sisäilmaston tutkiminen
Tämä opas tarjoaa tietoa sisäympäristöongelmien keskeisistä aiheuttajista ja niiden tunnistamisesta.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Salonen, Heidi (et al.)
Kustantaja: Työterveyslaitos
Julkaistu: 2011
Kielet: suomi
Tuotelaji: Kirjat
39 €
LVI 01-10543, Tilaajan ohje sisäilmaongelman ratkaisemiseen asunto-osakeyhtiössä
LVI 01-10543, Tilaajan ohje sisäilmaongelman ratkaisemiseen asunto-osakeyhtiössä
Tilaajan ohje on tarkoitettu asunto-osakeyhtiön edustajalle, joka tilaa asiantuntijapalveluja sisäilmaongelmien selvittämiseen.

Tutustu tarkemmin >
Julkaistu: 28.03.2014
Kielet: suomi
Tuotelaji: Ohje-, tiedonjyvä- ja säännöskortit
20,79 €