Helsinki ilmasta. Helsinki from above

Tekijät: Vallas, Hannu; Schulman, Harry; Lehtovuori, Panu
Kustantaja: Edita Publishing Oy
Julkaistu: 2008
Kielet: englanti, suomi
Sivumäärä: 207
Tuotelaji: Kirjat
ISBN: 978-951-37-5105-0
82 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Upea kuvateos vie meidät lennoille Helsingin metropolialueen ylle. Pääsemme sukeltamaan kuvaajan matkassa pilvien lomitse eri puolille pääkaupunkia ja katsomaan tuttuja maisemia ja kortteleita aivan uudesta näkökulmasta. Sadat ilmakuvat tuovat kiehtovan näkökulman Helsingin ja koko metropolialueen kasvuun ja rakenteeseen.
Kirja on tehty kaupunkilaisille ja kaupungissa vieraileville ja se kertoo heidän ympäristöstään: suurtapahtumista, keskustan historiallisista olohuoneista, merestä, uusista vapaa-ajan paikoista ja asumisen unelmista ennen ja nyt. Kuvat kertovat myös suurkaupungille välttämättömistä takapihoista: energia- ja jätehuollosta, liikenneterminaaleista ja uutta käyttöä odottavista urbaaneista kesannoista. Kuvien horisontti kattaa koko pääkaupunkiseudun.
Kirja on samalla puheenvuoro käynnissä olevaan keskusteluun Helsingistä ”metropolina”. Helsinkiä ei voi suoraan verrata Pariisiin tai Berliiniin. Luonto on edelleen läsnä kaupungissa, mutta paikoin Helsingin seudulla pilkahtelee myös uutta, entistä tiiviimpää urbaniteettia – taskukokoisen metropolin aineksia.

Juuri tätä kirjaa varten otetut ilmakuvat ovat Suomi-kuvistaan tunnetun Hannu Vallaksen takuutyötä. Asiantuntevan tekstin ovat kirjoittaneet maantieteilijä, professori Harry Schulman ja arkkitehti Panu Lehtovuori, jotka ovat pitkään tutkineet Helsingin seudun kehitystä.