Encounters 1 - Architectural Essays

Tekijät: Pallasmaa, Juhani; MacKeith, Peter (ed.)
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2012
Painos: 2.
Kielet: englanti
Sivumäärä: 384
Tuotelaji: Kirjat
Lisätietoja: Softback, 190 x 250 mm
ISBN: 978-952-267-022-9
67 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Kirjan esseet tarkastelevat arkkitehtuuria ja sen tehtävää suhteessa identiteettiin, tarkoitusperiin, teknologiaan ja luontoon. Pallasmaa pohdiskelee kirjoituksissaan eri tieteen ja taiteen alojen vaikuttajien ajatuksia ja piirtää arkkitehtonista maisemaa, joka on sidoksissa kaikkeen inhimilliseen kulttuuriin. Kirjan 25 esseetä ovat vuosilta 1980–2003, mutta edelleen ajankohtaisia tuodessaan esiin käden taitojen, kosketuksen ja tuntemisen merkitystä yhä teknistyvämmässä kulttuurissamme. Kirjan 25 esseetä ovat vuosilta 1980 -2003 - luentoja, aiemmin lehdissä julkaistuja artikkeleja ja uusimmat tätä kirjaa varten kirjoitettuja.

Peter MacKeith on toimittanut yksittäisistä esseistä kiinnostavan kokonaisuuden seuraavien seitsemän teeman alle: kuulosteleminen (Sounding), tunnusteleminen (Sensing), asuttaminen (Inhabiting), tarkastelu (Observing), oppiminen (Learning), heijastaminen (Reflecting), Aika (Time). Oivaltava kuvitus (yli 400 kuvaa) tuo kirjaan lisää syvyyttä ja kulttuurista laaja-alaisuutta. Teksti englanniksi.

Kirja tavoitteli RIBA Bookshops International Book Award´ia ja valittiin mukaan kuuden (Short List) loppukilpailuun päässeen kirjan joukkoon. RIBAn kansainvälinen kirjapalkinto on perustettu tuomaan esiin arkkitehtuurikirjojen sisällön ja tuotannon korkea laatu. Tuomarit valitsivat ensin 17 kirjaa pitkälle listalle (Long List). Näistä valittiin kuuden kirjan lyhyt lista (Short List), joista valittiin yksi suuresti suositeltu kirja (Highly Commended) ja yksi palkinnon voittaja (Prize Winner), jotka julkistettiin palkintotilaisuudessa Lontoossa 24.5.2006.

Suosittelemme

Encounters 2 - Architectural Essays
Encounters 2 - Architectural Essays
Esseekokoelma vie Encountersin teemoja uusille alueille: tunnistamisen vaikeuden ja tunnelman pohdiskeluun.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Pallasmaa, Juhani; MacKeith, Peter (ed.)
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2012
Kielet: englanti
Tuotelaji: Kirjat
67 €