Ainola - Jean och Aino Sibelius hem

Authors: Häkli, Esko; Blomstedt, Severi (toim.)
Publishing company: Suomalaisuuden Kirjallisuuden Seura
Published: 2015
Languages: Swedish
Number of pages: 176
Product type: Books
ISBN: 978-952-222-601-3
30 € (inc. vat)

Product description

Ainola. Jean och Aino Sibelius hem är en rikligt illustrerad bok som presenterar Ainola genom både nytt och historiskt bildmaterial. Bokens stomme utgörs av historien om Ainola skriven av fyra olika experter. Texterna behandlar Ainolas uppkomst, familjen Sibelius liv och den arbetsfyllda och ibland svåra vardagen. Mycket uppmärksamhet ägnas kompositörens hustru Aino som var den som styrde det stora hushållet på Ainola.

Boken behandlar Ainola ur flera olika perspektiv. Dagens Ainola förevisas både i texter och i nya färgfotografier av hög kvalitet. Ainolas utveckling, börjandes med valet av tomt i Träskända och byggarbetet, beskrivs ingående och illustreras av ett omfattande historiskt bildmaterial. Också vardagen på Ainola levandegörs i ord och bild.

Ainola är ett av Finlands mest betydande kulturella minnesmärken. Allt som man kan se på Ainola idag är ursprungligt och äkta, vilket är unikt också i ett internationellt perspektiv. Ainola har genom målmedvetet arbete bevarats precis så som Aino Sibelius lämnade det när hon somnade in i juni 1969. Dörrarna till Aino och Jean Sibelius värld öppnas också för bokens läsare.

Texterna i har skrivits av arkitekt Severi Blomstedt, forskaren Julia Donner, professor Esko Häkli och professor Riitta Konttinen. Forskaren Markku Hartikainen har agerat sakkunnig rådgivare. Bland annat professor Taneli Eskola står för de nytagna fotografierna. Flera av de historiska bilderna har inte publicerats tidigare.

We recommend

Ainola - The Home of Jean and Aino Sibelius
Ainola - The Home of Jean and Aino Sibelius
Ainola. The Home of Jean and Aino Sibelius is a lavishly illustrated book that presents Ainola with modern and historical ...

Read more >
Authors: Häkli, Esko; Blomstedt, Severi (toim.)
Publishing company: Suomalaisuuden Kirjallisuuden Seura
Published: 2015
Languages: English
Product type: Books
30 €