Concrete Architecture in Finland Photographed by Jussi Tiainen

Tekijät: Tiainen, Jussi
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2008
Kielet: englanti
Sivumäärä: 143
Tuotelaji: Kirjat
Lisätietoja: Hardcover, 265 x 205 mm
ISBN: 978-951-682-888-9
46 €    15 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

2000-luvun suomalainen betoniarkkitehtuuri hakee selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Materiaalin luonne tulee esiin aiempaa enemmän, ja julkisivut ovat vähäeleisiä, harmonisia ja laadukkaita detaljeja sisältäviä kokonaisuuksia. Myös betonin muovailtavuus on otettu käyttöön: pinnat kaareutuvat ja taipuvat – ohuet ja sirot sekä raskaat rakenteet ovat löytäneet paikkansa.
Arkkitehtuurivalokuvaaja Jussi Tiainen on vanginnut kuviinsa betonin moni-ilmeisen luonteen: sen sileyden ja karheuden, lujuuden ja herkkyyden, valot ja varjot. Tähän kirjaan hän on kuvannut laadukasta suomalaista betoniarkkitehtuuria viime vuosilta – 16 kohdetta julkisista rakennuksista pientaloon, uusista rakennuksista saneerauskohteisiin.
Mukana on tunnettuja suomalaisia arkkitehtitoimistoja kuten JKMM, Lahdelma & Mahlamäki, ja Heikkinen & Komonen. Betoni-lehden päätoimittajan, arkkitehti Maritta Koiviston artikkeli avaa kirjan aluksi kiinnostavan näkökulman betonin käyttömahdollisuuksiin rakentamisessa ja arkkitehtuurissa. Englanninkielinen.

Suosittelemme

Wood Architecture in Finland Photographed by Jussi Tiainen
Wood Architecture in Finland Photographed by Jussi Tiainen
Upea valokuvateos uudesta suomalaisesta puuarkkitehtuurista: erilaisia kohteita toimistorakennuksista pientaloon.

Tutustu tarkemmin >
Tekijät: Tiainen, Jussi
Kustantaja: Rakennustieto Oy
Julkaistu: 2007
Kielet: englanti
Tuotelaji: Kirjat
49 €     15 €