Arkkitehtuurin visiot – Reima Pietilä ja muodon merkitykset

Tekijät: Broner, Kaisa
Julkaisijat: Oku Publishing Oy
Kustantaja: Oku Publishing Oy
Julkaistu: 2019
Sivumäärä: 255
Tuotelaji: -
ISBN: 978-952-67872-2-0
65 € (sis. alv)

Tuotekuvaus

Arkkitehtuurin visiot / Visions of Architecture on akateemikko, arkkitehti Reima Pietilän elämäntyötä esittelevä kaksikielinen, runsaasti kuvitettu teos. Professori Kaisa Broner tarjoaa kirjassa kompaktin kokonaiskuvan Pietilän teoreettisesta ja taiteellisesta arkkitehdintyöstä ja sen taustoista. Arkkitehti Marja-Riitta Norri on kirjoittanut kirjan jälkisanat.
Kirjassa myös julkaistaan ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan historiallinen tallenne Reima Pietilän haastattelusta vuodelta 1987. Haastattelusta välittyy Pietilän oma ääni, hänen erityinen tapansa pohdiskella arkkitehtuurin taiteellisia, kulttuurisia ja teoreettis-filosofisia ulottuvuuksia. Siinä hän tuo esiin henkilökohtaisia visioitaan ja arkkitehtuurinäkemyksiään, kertoen suunnitelmiensa taustoista, muotokielen synnystä ja arkkitehtuurin yhteydestä kulttuuriin – rikasta kuvakieltä käyttäen ja uudissanoja keksien.
Lukijalle avautuu poikkeuksellinen lähikuva Pietilän visionäärisestä persoonallisuudesta, hänen omaperäisestä, tulevaisuutta luotaavasta ajattelustaan sekä luovasta arkkitehdintyöstään fenno-ugrilaisen shamanismin raja-alueilla.